Grøn guide
Grønne nyheder og inspiration
Opskrifter med skvalderkål
Mange af os kæmper en brav kamp med skvalderkålen, der gerne vil brede sig i hele haven, og vi må ud at luge.
Men du kan også bruge skvalderkålen i din mad, f.eks. i en pesto, en smoothie, i salaten eller som stuvet spinat.
Skvalderkål kan plukkes fra marts til oktober - de unge skud og topskud er de bedste og indeholder flest vitaminer.
Pesto med skvalderkål
Det skal du bruge:
-
3 dl friske blade af skvalderkål
-
1 dl frisk basilikum
-
1 dl olivenolie
-
1 spsk. parmesanost (kan udelukkes, hvis man ikke kan lide ost)
-
1 dl smuttede mandler
-
1 spsk. solsikkefrø
-
1 tsk. salt og friskkværnet peber
-
2 fed pillede hvidløg
Fremgangsmåde
Kom alle dele i en foodprocessor og findel til massen er jævn.
Brug pestoen på nykogt pasta, vend nye kartofler i pestoen og sæt dem i ovnen i 30-45 min. ved 200 grader eller smør pesto på en pizzabund - der er mange muligheder.
Smoothie med skvalderkål
Det skal du bruge:
-
1 håndfuld skvalderkål
-
1 håndfuld frisk eller frossen mango
-
1 dl appelsinjuice
-
1 banan
-
3 dl yoghurt naturel
Fremgangsmåde
Blend alle ingredienser og tilføj mere væske, hvis du ønsker en mere flydende konsistens. Tilsæt en ekstra banan, hvis du synes, at det smager for meget af skvalderkål. Serveres i glas med sugerør og evt. 1-2 isterninger.
Man kan også erstatte mangoen med anden frugt, f.eks. jordbær, hvis man kan leve med, at farven bliver lidt brun.
Tip: Er din banan blevet overmoden, så tag skrællen af og frys den. Den er super at bruge til smoothies.
(Opskrifter: Gitte Korff, Have 525)