top of page
Gitte 2.jpg

Om CNM

Historie

HF Carl Nielsens Minde er en andelshaveforening. Det vil sige, vi i fællesskab ejer jorden. Haveforeningen består i dag af 522 haver, hvor 387 er af størrelsesordenen 378 m2. Øvrige haver har enten større eller mindre areal.

 

Haveforeningen er opkaldt efter en tidligere formand for Kolonihaveforbundet Carl Nielsen, og haveforeningens navn har altså ikke noget med komponisten Carl Nielsen at gøre.

 

Carl Nielsens Minde blev grundlagt den 17. april 1943. I første omgang drejede det sig om vejene Æblevej, Syrenvej og Ferskenvej. I 1947 blev foreningen udvidet med yderligere et stykke jord samt bygningen, som i dag lejes af købmanden. Nu bestod haveforeningen af 6 veje, idet Irisvej, Rosenvej og Lupinvej blev etableret. I 1949 fik foreningen så det sidste stykke jord købt af Pilegårdens jorder. Herved kom Hindbærvej, Solbærvej og Ribsvej med i billedet.

At haveforeningen blev dannet ad 3 omgange forklarer, hvorfor havenumrene har i så ulogisk en rækkefølge.
 

Indtil motorringvej 3 blev bygget i 1970´erne bestod foreningen af 545 lodder. Etableringen af motorvejen betød, at Carl Nielsens Mindes jord blev eksproprieret med det, der svarede til 21 havelodder. I 2005-2006 blev motorvejen udvidet til 6 spor, og haveforeningen måtte af med yderligere 2 haver.
 

Haveforeningen fik først i 1997 og senest i 2014 fornyet deklarationen med Gladsaxe Kommune. Deklarationen beskriver, hvilke servitutbestemmelser haveforeningen har vedrørende benyttelse, bebyggelse, havernes indretning mv.
 

Deklarationen og haveforeningens egne regler og vedtægter danner tilsammen de rammer, hvorunder haveforeningen administreres i det daglige.

Bogen om haveforeningen

Anny Petersen, haveejer i CNM siden 1973, bestyrelsesmedlem i 37 år, arrangør af årligt loppemarked i 26 år, har skrevet  en rigt illustreret bog: Haveforeningen Carl Nielsens Minde.

Den koster 145 kr. og kan bestilles via SMS eller opkald til Anny på tlf. 2120 7032. 

Godt gået Anny, stort tillykke med bogen.

Annybog.jpg
bottom of page