Grøn guide
​
Grønne nyheder og inspiration
Opskrifter med skvalderkål
Mange af os kæmper en brav kamp med skvalderkålen, der gerne vil brede sig i hele haven, og vi må ud at luge.
Men du kan også bruge skvalderkålen i din mad, f.eks. i en pesto, en smoothie, i salaten eller som stuvet spinat.
Skvalderkål kan plukkes fra marts til oktober - de unge skud og topskud er de bedste og indeholder flest vitaminer.
Pesto med skvalderkål
Det skal du bruge:
​
-
3 dl friske blade af skvalderkål
-
1 dl frisk basilikum
-
1 dl olivenolie
-
1 spsk. parmesanost (kan udelukkes, hvis man ikke kan lide ost)
-
1 dl smuttede mandler
-
1 spsk. solsikkefrø
-
1 tsk. salt og friskkværnet peber
-
2 fed pillede hvidløg
Fremgangsmåde
Kom alle dele i en foodprocessor og findel til massen er jævn.
Brug pestoen på nykogt pasta, vend nye kartofler i pestoen og sæt dem i ovnen i 30-45 min. ved 200 grader eller smør pesto på en pizzabund - der er mange muligheder.
​​
Smoothie med skvalderkål
​Det skal du bruge:
​
-
1 håndfuld skvalderkål
-
1 håndfuld frisk eller frossen mango
-
1 dl appelsinjuice
-
1 banan
-
3 dl yoghurt naturel
​
Fremgangsmåde
Blend alle ingredienser og tilføj mere væske, hvis du ønsker en mere flydende konsistens. Tilsæt en ekstra banan, hvis du synes, at det smager for meget af skvalderkål. Serveres i glas med sugerør og evt. 1-2 isterninger.
Man kan også erstatte mangoen med anden frugt, f.eks. jordbær, hvis man kan leve med, at farven bliver lidt brun.
​Tip: Er din banan blevet overmoden, så tag skrællen af og frys den. Den er super at bruge til smoothies.
​
(Opskrifter: Gitte Korff, Have 525)
​
​
​