top of page
Haver__9_.jfif

Grøn guide

​

Grønne nyheder og inspiration

 

Opskrifter med skvalderkål

Mange af os kæmper en brav kamp med skvalderkålen, der gerne vil brede sig i hele haven, og vi må ud at luge.

 

Men du kan også bruge skvalderkålen i din mad, f.eks. i en pesto, en smoothie, i salaten eller som stuvet spinat.

 

Skvalderkål kan plukkes fra marts til oktober - de unge skud og topskud er de bedste og indeholder flest vitaminer. 
 

Pesto med skvalderkål
Det skal du bruge:

​

  • 3 dl friske blade af skvalderkål

  • 1 dl frisk basilikum

  • 1 dl olivenolie

  • 1 spsk. parmesanost (kan udelukkes, hvis man ikke kan lide ost)

  • 1 dl smuttede mandler

  • 1 spsk. solsikkefrø

  • 1 tsk. salt og friskkværnet peber

  • 2 fed pillede hvidløg 

 

Fremgangsmåde

Kom alle dele i en foodprocessor og findel til massen er jævn. 

Brug pestoen på nykogt pasta, vend nye kartofler i pestoen og sæt dem i ovnen i 30-45 min. ved 200 grader eller smør pesto på en pizzabund - der er mange muligheder.

​​

Smoothie med skvalderkål

​Det skal du bruge:

​

  • 1 håndfuld skvalderkål

  • 1 håndfuld frisk eller frossen mango

  • 1 dl appelsinjuice

  • 1 banan

  • 3 dl yoghurt naturel

​

Fremgangsmåde

Blend alle ingredienser og tilføj mere væske, hvis du ønsker en mere flydende konsistens. Tilsæt en ekstra banan, hvis du synes, at det smager for meget af skvalderkål. Serveres i glas med sugerør og evt. 1-2 isterninger.

 

Man kan også erstatte mangoen med anden frugt, f.eks. jordbær, hvis man kan leve med, at farven bliver lidt brun.

​Tip: Er din banan blevet overmoden, så tag skrællen af og frys den. Den er super at bruge til smoothies.

​

(Opskrifter: Gitte Korff, Have 525)

 

​

​

 

​

bottom of page